Slide med bilder fra forestillingen Anakonda
Logo for Blendwerk teater

Anakonda på Oslo Nye Centralteateret!

Plakaten til forestillingen Anakonda

Anakonda i nyhetene:
"Mennesker som deg fortjener ikke å leve"
og
Voldsforsker Raghild Bjørnebekk om temaene i ANAKONDA

Les kritikken av Anakonda i Dagsavisen

Les kritikken til Ida Lou Larsen som også sto på trykk i Klassekampen

Premiere: Onsdag 21.08.14 Kl 19:30
Adresse: Akersgt. 38
Billetter på Billettservice.no

Anakonda av Sarah Doyle
Medvirkende:Hilde Hannah Buvik, Ola G. Furuseth, Mads H. Jørgensen og Martin Lotherington
Regi: Monica Borg Fure og Terje Ranes
Scenografi: Bård Lie Thorbjørnsen
Lysdesign: Kristjan Belgau
Oversatt av Hilde Hannah Buvik
Produsert av Blendwerk med Hilde Hannah Buvik
i samarbeid med Oslo Nye Teater

Hva vil det si å være et taust vitne til seksuelle overgrep og ekstrem mobbing? Kan man leve med aldri å ha meldt fra? Vanskelige temaer settes på dagsorden når Blendwerk Teater og Hilde Hannah Buvik samarbeider med Oslo Nye.

Inspirert av faktiske hendelser

Mobbing og seksuelle voldshandlinger som ties i hjel, skam, livsløgn, traumer og tilgivelse. Aktuelt, vondt og tabubelagt kan man med sikkerhet kalle Anakonda; australske Sarah Doyle sitt ferske teaterstykke fra 2012. Bilde fra forestillingen Anakonda Anakonda er inspirert av faktiske hendelser ved en prominent og eksklusiv videregående skole i Sydney i 2000. Foran øynene til jevnaldrende blir to unge gutter over tid utsatt for grusomme overgrep fra medelever. Ut fra denne historien har Sarah Doyle skrevet et fiktivt og sterkt teaterstykke som tar opp utfordringer i kjølvannet av en ekstrem mobbe-skandale. Karakterene innhentes av fortiden og konfronteres med sin vonde hemmelighet. Kan man noen gang forsones, tilgi eller bli tilgitt?

Kontroversielt teaterstykke

Doyles kontroversielle teaterstykke er en samarbeidsproduksjon mellom Oslo Nye Teater, teatergruppen Blendwerk Teater og Hilde Hannah Buvik. Sistnevnte oppdaget Anakonda på Hollywood Fringe Festival i 2012 og har selv oversatt stykket til norsk. Bilde fra forestillingen Anakonda
"I Anakonda fant jeg en moderne historie basert på faktiske hendelser, som tar for seg de store spørsmålene. Dette fikk jeg et ønske om å presentere for et norsk publikum", sier Buvik.

Sarah Doyle selv er opptatt av å si noe om forhold som kan skape debatt, og er veldig glad for at Hilde Hannah Buvik og Blendwerk Teater nå oppfører Anakonda.

Anakonda er støttet av SPENN.NO, Stiftelsen Fritt Ord og Fond for Lyd og Bilde